Om Koja och Kojas historia

I 28 år jobbade vi som fotografer på det gemensamma företaget Bildteamet. Jesper som reklamfotograf och Katrin som porträttfotograf. 2014 fattade vi beslutet att påbörja den största förändringen någonsin i Kojas historia. Vi skulle bygga om studion till kontorshotell. Resan har tagit tid. Och har väl inte alltid varit helt spikrak. Men här står vi nu. Med nästan 2000 kvm kontorshotell, fler än 50 kontor och hela 34 olika företag i huset.

Texten kommer att uppdateras inom kort.

Om koja. Resan från Fotostuido till modernt Kontorshotell.

Vi, Katrin och Jesper finns i huset, fixar och hjälper till med det mesta!

Vi har varit fotografer under många år. Numera driver vi Koja tillsammans och vår ambition är att skapa en arbetsplats där man trivs. Vi bygger själva, Koja är ett livsprojekt som troligen aldrig kommer att bli helt färdigt. Det betyder att vi aldrig är långt borta. Behöver du hjälp med något så säg bara till. Vi hjälper till med allt vi kan, och vi gör det med ett leende!

Katrin "Kojas värdinna".

Katrin är Kojas värdinna och ”allt i allo”. Katrin ser till att allt ser snyggt ut och tar hand om alla ”mjuka värden” här på Koja.

Jesper - Snickare, fastighetsskötare och allmän fixare på Koja

Om det är något ett Kontorshotell verkligen behöver så är det en riktig fixare. Jesper är verkligen är sådan. Ständigt redo och alltid klädd i sitt snickarbälte.

 Det är han som byggt mer eller mindre hela Koja själv. Det har tagit tid, och varit en betydligt tuffare resa än vi först tänkte men så har det också blivit väldigt bra och har absolut haft sina fördelar.

Bl.a. har vi kunnat lära oss på vägen under resans gång. Vissa delar har vi helt tänkt om så att resultatet blev mycket bättre än om vi hade gjort allt klart från början.

Att vi bygger själva håller också ner våra kostnader- något som i sista änden gynnar våra hyresgäster genom att vi därför kan hålla nere hyresnivåerna.

 

Mer om Koja

Koja på Bildteamets tid

Du kanske har besökt oss under vår tid som fotografer? Du ä inte ensam. Vi har jobbat för en mängd både stora och små företag i halmstad och över hela Sverige. På den tiden var vår stora studio en av de största i Sverige. Några av våra kunder var tex Aj-produkter. Kalmar Industries och Saab Combitech. 

Stor snickarverkstad

I direkt anslutning till vår stora studio fanns även en stor snickarverkstad. Där tillverkades väggar, tak och fönster som skulle användas till fotograferingar. Väggarna sattes sedan på hjul och rullades in i studion för att skapa rätt bakgrunder för allt från kontor till badrumsfotograferingar. 

Eget proffisionellt färglabb.

Under vår tid som fotografer hette företaget Bildteamet. Bildteamet hade förutom två stora fotostudios även ett proffesionelt färglabb. Med både Dia filmframkallning, negativ filmframkallning och naturligtvis framkallade även både färg och svartvita bilder i allt från små vanliga storlekar som 10×15 cm och ända upp till meterstora bilder. Vilket var ovanligt på den tiden.( innan den digitala skrivaren)

Från inga fönster- till många fönster

Under vår fototidhade själva Byggnaden som numera är Koja väldigt få fönster. helt enkelt för att vi inte ville ha in något ljus vare sig i studion eller i mörkrummen. Därför har husets allra största förändring utåt sett egentligen skett just när vi gick får att nästan inte ha några fönster alls till att plaötsligt ha fönster på nästan alla ställen det bara gick att sätta ett. Ett klart lyft för hela huset.

Nästan allt är ombyggt

Några få detaljer här och där finns kvar sedan Bildteamets tid, det mesta är ombyggt. Lite detaljer och indutri-känsla är bevarat, men resten finns numera bara på bild. Tanken är att låta Kojas väggar prydas av bilder från Kojas historia. Ett Kontorshotell med fototema. 

Läs mer kontorshotell här.

Här kan du läsa om Ett annat trevligt kontorshotell i Amsterdam.